ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αίγυπτος - νέο κύμα διαδηλώσεων

H διάλυση της κυβέρνησης και ο διορισμός νέων στελεχών δεν ικανοποίησαν τους Αιγύπτιους που βγήκαν και πάλι στους δρόμους της χώρας ζητώντας την παραίτηση του Μουμπάρακ με συνθήματα όπως "Μουμπάρακ, Μουμπάρακ, το αεροπλάνο περιμένει".
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν εμπόδισε πολλούς Αιγύπτιους να μείνουν στις κεντρικές πλατείες και οδούς του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και του Σουέζ. Όπως μεταδίδει το BBC η αστυνομία έχει αποχωρήσει από τους δρόμους της πόλης και υπάρχουν μόνο στρατιώτες οι οποίοι παραμένουν αμέτοχοι. 
Από την πλευρά του ο Χόσνι Μουμπάρακ επισκέφθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων του στρατού και συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου μετέδωσαν εικόνες του Μουμπάρακ να προεδρεύει μίας συνάντησης, στην οποία ήταν παρόντες ο νεοδιορισθείς αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομαρ Σουλεϊμάν, ο υπουργός Αμυνας Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Σάμι αλ Αναν και άλλοι αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Mena ο Αιγύπτιος πρόεδρος έκανε έλεγχο στο κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, έχει αναλάβει τη διασφάλιση της τάξης.
 
Την ίδια ώρα, οι διεθνείς πιέσεις προς τον Μουμπάρακ να αποφύγει τη χρήση βίας εντείνονται.
Νωρίτερα, χιλιάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ισλαμιστές, δραπέτευσαν από τη φυλακή του Ουάντι Νατρούν, 100 χλμ βόρεια του Καΐρου, εκμεταλλευόμενοι στάση που πραγματοποιήθηκε, όπως ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. 
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί
Όσον αφορά στους νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, την Παρασκευή σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 1.900, από τους οποίους οι 500 είναι αστυνομικοί.
Οι απεσταλμένοι των ξένων πρακτορείων και ΜΜΕ, εκτιμούν όμως ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και των πρώτων βοηθειών που μίλησαν σε Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο ανέρχονται σε τουλάχιστον 102, ενώ όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα είναι τουλάχιστον 95. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου