ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη - σταυροδρόμι των πολιτισμών

Πενήντα φοιτητές και απόφοιτοι σχολών του ΑΠΘ κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τον σχεδιασμό του λογότυπου της νεάς πολιτιστικής δράσης «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι πολιτισμών». Καλή ήταν η ...σοδειά, λοιπόν για τον διαγωνισμό, ο οποίος για πρώτη φορά φέρνει κοντά τις δημιουργικές δυνάμεις του ΑΠΘ με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων του διαγωνισμού αποτέλεσαν η οπτική απόδοση των εννοιών «σταυροδρόμι», «πολυπολιτισμικότητα» σε σχέση με την πόλη της Θεσσαλονίκης, το «ευφάνταστο» της πρότασης, η παραπομπή στο μέλλον μέσα από μια σύγχρονη αισθητική, καθώς και η δυνατότητα του λογοτύπου να μετεξελιχθεί σε νέες, ανάλογες μορφές.
«Η ιδέα να διοργανώσουμε διαγωνισμό με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε οι ίδιοι οι φοιτητές να φιλοτεχνήσουν το λογότυπο που θα δώσει “σχήμα” στο Σταυροδρόμι, είχε εξαρχής στόχο να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως πόλη των κατοίκων της, πόλη των νέων δημιουργών της. Το Σταυροδρόμι των Πολιτισμών γίνεται σημείο συνάντησης της πόλης με τους νέους, την ιστορία, τη διαχρονική πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε αυτή τη νέα προσπάθεια έχει ρόλο κομβικό ως φυτώριο καινοτομίας και κιβωτός γνώσης. Ως συνεργάτες πλέον όλοι, κινητοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε δημιουργική ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα καταφέρουμε να αναδείξουμε την πόλη ως πύλη των μεγάλων πολιτισμών του κόσμου προς την Ευρώπη» δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου