ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης φέρνουν τους επισκέπτες πιο κοντά στο εορταστικό πνεύμα.
Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, η παράσταση του πλανηταρίου «Το Άστρο των Χριστουγέννων» αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό, ξεδιπλώνοντας ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα.
«Τα Χριστούγεννα του Επιστήμονα» είναι ένα εκπαιδευτικό science show που συνδυάζει τη μαγεία των Χριστουγέννων με τη μαγεία της επιστήμης και διοργανώνεται στο κεντρικό lobby του ΝΟΗΣΙΣ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Παράλληλα, στο κεντρικό lobby του ΝΟΗΣΙΣ θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου συναυλία με αναγεννησιακή Χριστουγεννιάτικη μουσική από τη Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, με μουσική διεύθυνση της Μαρίας- Έμμα Μελιγκοπούλου. Στις 30/12, διοργανώνεται συναυλία με έργα του 20ου αιώνα Ευρωπαίων συνθετών για τη μεγάλη ορχηστική και την κέλτικη άρπα, από την Ελένη Τσαουσάκη, στις 4/1/2011, Jazz μουσική από τους “Jazz Ensemble”, στις 5/1/2011 σόλο φλάουτο από το Γιάννη Μανώλη και στις 9/1 αναγεννησιακή και μπαρόκ μουσική από τους “Cantus Firmes” και τον Παναγιώτη Γεράκη.
Και όπως πάντα, θα λειτουργούν, το Μουσείο Τεχνολογίας, το Κοσμοθέατρο και ο Προσομοιωτής Εικονικής Πραγματικότητας
Στην κεντρική πλατεία Θέρμης, σήμερα και παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά θα περιμένουν ο Αγιος Βασίλης, οι νεραΐδες και τα ξωτικά ενώ θα προσφέρονται κρασί, γλυκά και κάστανα.
Από την Κυριακή 26 έως 29 Δεκεμβρίου, κάθε απόγευμα από τις 18.00, το Χριστουγεννιάτικο χωριό των Προσκόπων στην πλατεία της Θέρμης διοργανώνει δράσεις και παιχνίδια ενώ τα έσοδα από τις εκδηλώσεις των προσκόπων θα διατεθούν για τη συμμετοχή τους στο διεθνές Τζάμπορι 2011 στη Σουηδία.
Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι, θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν εκδόσεις και καταλόγους εκθέσεων του ΚΜΣΤ με έκπτωση 20-50 %.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έως τις 31 Δεκεμβρίου, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους, από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου