ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

«Future Bus», το αυτόνομο λεωφορείο της Mercedes

Η Mercedes-Benz και η Daimler μας δείχνουν το μέλλον στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με το εντυπωσιακό «Future Bus» που έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης και πραγματοποίησε το πρώτο του... δρομολόγιο στους δρόμους του Άμστερνταμ! Το πρώτο αυτόνομο λεωφορείο από την Mercedes-Benz χαρακτηρίστηκε από την γερμανική φίρμα ως «οι δημόσιες μεταφορές του μέλλοντος» στην εκδήλωση που έγινε από την Mercedes και την Daimler για την παρουσίαση του CityPilot.
Για να το αποδείξει αυτό η Mercedes έβαλε ένα από τα πρωτότυπα οχήματα να ακολουθήσει με επιτυχία μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων μεταξύ του αεροδρομίου Σίπχολ του Άμστερνταμ και της κοντινής 

πόλης Χάρλεμ στην Ολλανδική πρωτεύουσα. Η διαδρομή την οποία ακολούθησε το λεωφορείο περιλάμβανε στροφές, στάσεις σε φανάρια και διασταυρώσεις, ενώ πέρασε και μέσα από σήραγγες.
«Το Future Bus έχει τελική ταχύτητα 70 km/h σε εθνικό δρόμο, είναι σε θέση να αναγνωρίσει εμπόδια και πεζούς που μπορεί να βρεθούν μπροστά του, σταματάει ακριβώς μπροστά από τη στάση του λεωφορείου, ανοίγει και κλείνει τις πόρτες, κινείται αυτόματα και επικοινωνεί με τα συστήματα των φαναριών».
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το λεωφορείο μπορεί να «οδηγηθεί» μόνο του, οι κανονισμοί επιβάλλουν την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι για την περίπτωση που προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου