ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Νιώθουν πίεση και δεν αντλούν ικανοποίηση από το σχολείο, οι έφηβοι μαθητές

Ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών, που φτάνει έως και το 40%, νιώθουν πίεση, δεν αντλούν ικανοποίηση από το σχολείο, δεν είναι ικανοποιημένοι από τις σχέσεις τους με τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους, η επίδοσή τους είναι χαμηλή και μπορεί να υφίστανται σχολικό εκφοβισμό.
Αυτό αποδεικνύει η πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών, που έγινε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής. Δύο στους τρεις εφήβους (63,3%) απάντησαν ότι τους αρέσει το σχολείο. Η ικανοποίηση από το σχολείο μειώνεται σημαντικά με την ηλικία των εφήβων: έτσι, ενώ οι 11χρονοι έφηβοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτό σε ποσοστό 83,9%, το ποσοστό για τους 13χρονους μειώνεται σε 57,1% και για τους 15χρονους σε 48,9%. Ένας στους τρεις μαθητές (32%) νιώθει πιεσμένος από τη δουλειά του σχολείου.

Μεγαλώνοντας οι έφηβοι, αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό πίεση (το 44,5% των 15χρονων). Το 7,5% των εφήβων ανέφεραν εκφοβισμό άλλου μαθητή στο σχολείο τουλάχιστον δύο φορές το μήνα κατά το προηγούμενο δίμηνο. Οι συχνότερες μορφές εκφοβισμού είναι τα λεκτικά πειράγματα (7,8% του συνόλου των μαθητών), τα πειράγματα/χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου (6,6%), η διάδοση ψεμάτων και φημών (4,9%) και ο αποκλεισμός από κοινές παρέες και δραστηριότητες. Η χρήση σωματικής βίας και άλλοι τρόποι εκφοβισμού, αναφέρθηκαν σε ποσοστά χαμηλότερα του 2,0%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου