ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μετά 69 χρόνια γάμου, πέθαναν με μόλις μια ώρα διαφορά.


Ο λόγος για τον Τζουζέπε Φορτούνα και η Λίβια Φραντσέσκι Φορτούνα, οι οποίοι ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν στη Ρώμη λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, όταν η Λίβια ήταν μόλις 16 ετών. Τα πρώτα 15 χρόνια του κοινού τους βίου ασχολήθηκαν με την ανατροφή των παιδιών τους και με ένα μικρό εστιατόριο που διατηρούσαν στην Τοσκάνη.
Happy couple ... Livia and Giuseppe Fortuna at a family wedding in 1972. Picture: Family In love... Livia and Giuseppe Fortuna met in Rome and married in June 1945. Picture: Fami
Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 αποφάσισαν να αναζητήσουν την τύχη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και εγκαταστάθηκαν στο Κονέκτικατ, όπου έζησαν μαζί μέχρι το θάνατό τους στις 13 Δεκεμβρίου με μόλις μια ώρα διαφορά.
Τα τρία τους παιδιά περιγράφουν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης του Κονέκτικατ πως οι γονείς του παρέμεναν αγαπημένοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Η υγεία και των δύο είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και ο Τζουζέπε και η Λίβια είχαν μεταφερθεί σε ειδική πτέρυγα ενός τοπικού γηροκομείου.
Λίγο μετά τις 06.00 τοπική ώρα ο Τζουζέπε άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 χρόνων. «Όταν το έμαθε η μητέρα μας δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει. Είχε σπασμούς και δεν μπορούσε να μιλήσει καθώς ήταν συνδεδεμένη με μηχάνημα οξυγόνου» περιγράφει στην εφημερίδα Stamford Advocate, η κυρία Τζουλιάνα Ντι Τζερόνιμο, κόρη του ζεύγους.
Πενήντα λεπτά αργότερα η καρδιά της 86 ετών Λίβια σταμάτησε, ακολουθώντας τον σύζυγό της στο τελευταίο του ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου