ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας!

φωτορεπορτάζ:Γελοιογραφίες 1/10/2011
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

«Οδηγούμαστε στο Μεγάλο Κραχ λόγω… Ελλάδας»

Με ένα εκτενές άρθρο του στους Financial Times, ο μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος, εξηγεί πως μπορεί ο πλανήτης να αποφύγει το νέο Μεγάλο Κραχ στο οποίο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια… λόγω Ελλάδας!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σόρος, οι χρηματοπιστωτικές αγορές ωθούν τον πλανήτη προς ένα νέο Μεγάλο Κραχ με ανυπολόγιστες πολιτικές επιπτώσεις, επειδή οι αρχές στην Ευρώπη έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Πρέπει να επανακτήσουν τον έλεγχο και πρέπει να το κάνουν τώρα. Είναι απαραίτητο να γίνουν τρία αποφασιστικά βήματα: Πρώτον, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να καταλήξουν κατ’ αρχάς σε μια νέα συμφωνία δημιουργίας κοινού υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη», τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής.

Την ίδια ώρα, ο Τζώρτζ Σόρος υποστηρίζει ότι οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε αντάλλαγμα για πρόσκαιρη εγγύηση και μόνιμη επανακεφαλαιοποίηση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Σύνοδος Κορυφής των 17 του ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου, με αντικείμενο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τον «συντονισμό της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ».
Της Συνόδου αυτής θα προηγηθεί η Σύνοδος Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων θα έχουν νωρίτερα επεξεργαστεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι φωνές όσων διαφωνούν με την γενικότερη οικονομική πολιτική και στόχευση που ακολουθούν εδώ και περίπου 2 χρόνια – όσο σοβεί η κρίση στην Ευρώπη – οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, κατηγορώντας τους πως δεν προχωρούν στο θέμα της ενοποίησης, πολιτικής και οικονομικής, της ΕΕ, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο κατάρρευσης το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι αναλυτές – και οι αγορές – επιμένουν στην ανάγκη σύστασης ενός κοινού, ενιαίου ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών και μιας ενιαίας οικονομικής πολιτικής κι όπως φαίνεται οι πολιτικοί κάνουν πλέον δεύτερες σκέψεις για το ζήτημα …
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Έκρηξη σε κηδεία στο Ιράκ σκότωσε 18 άτομα


Τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν την ζωή τους σήμερα όταν ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη ανάμεσα σε ανθρώπους που παρευρίσκονταν σε κηδεία ενός σιίτη στη πόλη Χίλα στο Ιράκ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

Η Χίλα, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτίως της Βαγδάτης, είναι μία πόλη όπου κυρίως κατοικούν σιίτες και βρίσκεται στον δρόμο που χρησιμοποιούν οι προσκυνητές που επισκέπτονται τους ιερούς σιιτικούς τόπους στα νότια της χώρας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Προσωρινά διόδια στην Εγνατία Οδό

Tην τοποθέτηση προσωρινών διοδίων, μέχρι να εγκατασταθούν τα ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία Οδό, δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει υπογράψει ο υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης και εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης, με τη λειτουργία των διοδίων θα συντηρηθεί η Εγνατία Οδός, που ετησίως κοστίζει 70 εκατ. ευρώ και θα αποπληρωθεί παράλληλα και το δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ που είχε συναφθεί από τη ΝΔ με ιδιωτικές τράπεζες (Πειραιώς, Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) με υποθήκη τα διόδια.

Μέχρι σήμερα στα 670 χιλιόμετρα του μαμούθ αυτοκινητοδρόμου, αν και προβλεπόταν η δημιουργία 13 σταθμών, ΙΧ και μεγάλα φορτηγά πέρναγαν χωρίς να πληρώνουν, με αποτέλεσμα για τμήματα του δρόμου που παραδόθηκαν από τις αρχές του 2000 να παρατηρούνται μεγάλες φθορές, χωρίς να υπάρχουν πόροι για να συντηρηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσωρινά διόδια θα μπουν σε πέντε σταθμούς (Ιάσμου, Πολυμύλου, Μαλακασίου, Τύριας και Ανάληψης), που έρχονται την στιγμή που η Εγνατία φιγουράρει στη λίστα των δημοσίων εταιρειών που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.

Σημειώνεται ότι την ελαφρά συντήρηση του μεγάλου οδικού δικτύου έχει αναλάβει από πέρσι ΑΕΓΕΚ και Ιόνια Οδό συμφερόντων του κ. Γιάννη Μαρούλη με ένα συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ.
Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει επίσης κατόπιν διαγωνισμού και την λειτουργία δύο Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Ηγουμενίτσα και τη Θράκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, με τις πρώτες εισπράξεις από τα διόδια θα αποπληρωθούν και οι εργαζόμενοι της ΑΕΓΕΚ, που έχει αναλάβει τη συντήρηση της Εγνατίας Οδού και τη λειτουργία των μοναδικών διοδίων στον Πολύμυλο, καθώς το προσωπικό της είναι απλήρωτο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Στήριξη Σαρκοζί-«Μια αποτυχία της Ελλάδας, θα σήμαινε και αποτυχία της Ευρώπης!»

«Αποτυχία της Ελλάδας θα σήμαινε και αποτυχία της Ευρώπης» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, από το Μέγαρο των Ηλύσίων Πεδίων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαρκοζί ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες σχολίασε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, ενώ είπε ότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός «έχει υποφέρει πολύ». «Είμαστε μια οικογένεια (η Ευρώπη)» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «όταν ένα μέλος μιας οικογένειας βιώνει δυσκολίες, τα άλλα μέλη κινητοποιούνται για βοήθεια. Αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει και αποτυχία ολόκληρης της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και παραλλήλισε την παρούσα κρίση χρέους με αυτήν που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008. «Θα αντισταθούμε σε κάθε κερδοσκοπία» τόνισε και μίλησε για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να επιταχυνθεί η οικονομική ολοκλήρωση της ευρωζώνης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Άνεργη δανειολήπτρια πέτυχε διαγραφή του χρέους της.

Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ) διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, με μια «ιστορική» απόφασή του, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα.

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο, ανοίγοντας το δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.

Η απόφαση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν τη δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Είναι δε, στη συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν τη διαγραφή του χρέους από 50%-60%.Για πρώτη φορά όμως, δικαστική απόφαση προβλέπει τη συνολική διαγραφή του χρέους.

Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Για απολύσεις επιμένει η Τρόικα!

Κρίσιμες επαφές με υπουργούς έχουν από το πρωί τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, τα οποία πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους ως τη Δευτέρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στην οδό Ζαλοκώστα του Ευ. Βενιζέλου και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Δημήτρη Ρέππα, ενώ οι εκπρόσωποι της Τρόικα αποχώρησαν πριν από λίγο.
Οι ελεγκτές ζητούν πειστικές απαντήσεις για το μισθολόγιο την εφεδρεία και τις απολύσεις, μέτρα που θα περιλάβουν στο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Αντιπροεδρίας στην οδό Ζαλοκώστα, καθώς τα υπουργεία τελούν και σήμερα υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους.
Στο καυτό θέμα των απολύσεων – εφεδρείας εξετάζονται, κατά πληροφορίες, τα εξής σενάρια:
• Να υποχρεωθούν να βγουν στη σύνταξη όσοι υπάλληλοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια και την ηλικία και παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι 2 χρόνια, με βάση περσινή ρύθμιση του Yπουργείου Εργασίας.
• Να υπαχθούν στην εφεδρεία, άρα και στην αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, με την καταβολή του 60% του βασικού τους μισθού για 1 ή 2 χρόνια όσοι υπάλληλοι χρειάζονται τα αντίστοιχα χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν.
• Να υπαχθούν στην εφεδρεία υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί την τελευταία δεκαετία με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ από το 2000 ως σήμερα. Οι δυσκολίες όμως που εμφανίζει αυτό το σενάριο είναι ότι η διαδικασία «μονιμοποίησης», ορισμένων τουλάχιστον, υπαλλήλων που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ έγιναν μέσω ΑΣΕΠ με το 164/2009 προεδρικό διάταγμα του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Παράταση έως 5 Οκτωβρίου στην απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ

Παράταση δόθηκε και στην απογραφή των συνταξιούχων επειδή σχεδόν 20% δεν έχουν απογραφεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Τα ασφάλισε για 1.000.000 $(και είναι και πλαστικά)

Η πρώην σύντροφος του Hugh Hefner και πρώην κουνελάκι του Playboy, Holly Madison, ασφάλισε τα… στήθη της έναντι του ποσού του ενός εκατ. δολαρίων καθώς, όπως λέει, η χυμώδης ξανθιά… είναι η κύρια πηγή εσόδων της αυτό τον καιρό!

Η 31χρονη είπε ότι ασφάλισε το μπούστο της επειδή ήθελε να προστατέψει τον εαυτό της και τους υπόλοιπους συνεργάτες της στο «καυτό» σόου που συμμετέχει στο Λας Βέγκας.

«Αν κάτι συμβεί το στήθος μου, θα βγω εκτός δουλειάς για μερικούς μήνες και αυτό θα μου κοστίσει πάνω από ένα εκατ. δολάρια», είπε η Holly στην ιστοσελίδα του περιοδικού People.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Έκτακτη εισφορά:Παράταση ως τις 6 Οκτωβρίου

Παράταση σχεδόν μιας εβδομάδας στην προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση την απόφαση που φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη, οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα πλέον να εξοφλήσουν την εισφορά έως τις 6 Οκτωβρίου.

Η παράταση στην αποπληρωμή της πρώτης δόσης του «τριπλού εκκαθαριστικού» ήταν αναμενόμενη καθώς μέχρι τώρα φέρεται να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή περί των 2,3 εκατομμυρίων σχετικών σημειωμάτων. Και μπορεί αυτή να ήταν η πρώτη - και μεγαλύτερη - παρτίδα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την οποία το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού τους επόμενους κρίσιμους μήνες, αλλά εκκρεμεί η εκκαθάριση περίπου 1,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων από τις οποίες ενδέχεται να προκύψουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες νέα ειδοποιητήρια που θα αφορούν στις έκτακτες εισφορές .

Να σημειωθεί ότι η εισφορά μπορεί να πληρωθεί στις κατά τόπους εφορίες αλλά και σε τράπεζες και σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ το υπουργείο ξεκαθάρισε πως η παράταση διασφαλίζει στους υπόχρεους είτε την έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής, είτε την μη επιβολή προστίμου για την πληρωμή της πρώτης δόσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας!

φωτορεπορτάζ:Γελοιογραφίες 29/9/2011
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

24% των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης έβαλε λουκέτο


Σε ερημοποίηση οδηγείται το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα των Βαλκανίων.

Όπως έδειξε έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης, ένα στα τέσσερα εμπορικά καταστήματα στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία, Βενιζέλου, Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας έβαλε λουκέτο το διάστημα από τις αρχές του 2010 έως και τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον σύμφωνα με το μητρώο του ΕΕΘ το εν λόγω διάστημα διαγράφηκαν 380 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στους συγκεκριμένους δρόμους.

Σύμφωνα με την έρευνα τα κλειστά ισόγεια καταστήματα στην οδό Τσιμισκή ανέρχονται σε 25, στην Βενιζέλου 37, στην Μητροπόλεως 27, στην Εγνατία 63,και στην Αγία Σοφίας 39.Συνολικά 191 επιχειρήσεις που λειτουργούσαν σε ισόγειους χώρους του κέντρου της Θεσσαλονίκης έχουν βάλει λουκέτο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""