ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας!

φωτορεπορτάζ:Γελοιογραφίες 26-7-2011
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Είμαστε απίστευτοι! σε ένα 24ωρο ξέσπασαν 75 πυρκαγιές

Τουλάχιστον 75 φωτιές ξέσπασαν από τις έξι το πρωί ως το βράδυ του Σαββάτου, ανά την χώρα, με σοβαρότερη αυτή της Κέρκυρας που ξέσπασε σε 4 μέτωπα.

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου μάχη με τις φλόγες έδιναν στην Κέρκυρα, 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 16 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες συνέδραμαν και τέσσερις υδροφόρες.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις μέσα στην ημέρα λόγω των ισχυρών ανέμων και μετακινήθηκε κοντά στα χωριά Σκριπερό και Κορακιανά, χωρίς να απειλήσει σπίτια.

Καλύτερα πήγαινε το βράδυ του Σαββάτου, η πυρκαγιά τον Αμπελώνα Θεσπρωτίας, η οποία πέρασε στην Ελλάδα από την Αλβανία. Η πυρκαγιά έκαψε ναρκοπέδιο, με αποτέλεσμα να υπάρξει και έκρηξη νάρκης χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Επί τόπου βρίσκονταν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβεστικές δυνάμεις και σε δύσβατη περιοχή στο Παλαιό Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας.

Σε εξέλιξη επίσης το βράδυ του Σαββάτου ήταν πυρκαγιά στα Κάτω Βασιλικά Φαρσάλων, όπου επιχειρούσε ένα πεζοπόρο τμήμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Κάποιοι μας δουλεύουν! Aνάπτυξη βλέπει από το 2011 ο Βενιζέλος

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, βλέπει, για την επόμενη χρονιά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», επισημαίνει ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών υπόσχεται πως με το φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρθούν οι αδικίες, ενώ μιλά ξεκάθαρα για επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ και στο χώρο της εστίασης, διευκρινίζει όμως ότι ο νόμος θα ισχύσει.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει πολύ σημαντικές τις αποφάσεις των Βρυξελλών, κάτι που, όπως λέει, φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών που για πρώτη φορά εκφράζονται θετικά για την ελληνική οικονομία.
Ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έφτασε στη χρεοκοπία, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως το ζήτημα είναι να πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για την ανάγκη να εφαρμοστεί υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει αρχή, μέση και τέλος.
Διευκρινίζοντας, εξάλλου, πως δεν έχει τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων, ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν και νέα σκληρά μέτρα, δηλώνει πως τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τους εφαρμοστικούς νόμους είναι μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει του νέου προγράμματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Παγιδευμένο αυτοκίνητο έσπειρε τον θάνατο στο Αφγανιστάν

Δέκα Αφγανοί αστυνομικοί και ένα παιδί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Λασκάρ Γκα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, μπροστά από την έδρα του αρχηγού της αστυνομίας της επαρχίας αυτής, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Κατά την επίθεση αυτή με παγιδευμένο αυτοκίνητο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ταλιμπάν, τραυματίστηκαν συνολικά 9 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί και 2 πολίτες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Κάτι δεν πάει καλά........

ΔΝΤ, Τρόικα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και θα μας ταλαιπωρούν ποιος ξέρει για πόσα χρόνια! είναι σχεδόν αδύνατον να ξεμπερδέψουμε με αυτούς γιατί μας έχουν δανείσει και θα μας ξαναδανείσουν προφανώς και πάει λέγοντας.........Ως δανειστές μας πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Πως όμως θα γίνει αυτό όταν δεν εξοφλούμε τα προηγούμενα και παίρνουμε συνεχώς «φρέσκα»; Πως θα εξοφλήσουμε όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη και πως να υπάρξει, όταν ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του είτε ως ένα πρόσωπο, είτε ως μία οικογένεια, είτε ως ένας φορέας, είτε ως ένα συνδικάτο; Είμαστε η χώρα των «εαυτούληδων». Εξάλλου και όλα αυτά να τα λύσουμε-θα μας πάρει πολλά χρόνια-πάλι δεν ξεμπερδεύουμε με τα δανεικά. Γιατί τα δανεικά δεν είναι κάτι χειροπιαστό, είναι λογιστικές μονάδες αποτυπωμένες σε κάποια σύμβαση  . Είναι ένα πράγμα σαν τις μάρκες στο καζίνο, τις οποίες ποντάρεις «πλούσια», ενώ αν ήταν πραγματικό χρήμα θα ήσουν περισσότερο συγκρατημένος. Είναι κάτι σαν την πιστωτική, την έχεις, ψωνίζεις-τις περισσότερες φορές πράγματα που δεν χρειάζεσαι και δεν θα αγόραζες με μετρητά-και μετά μπαίνεις στη διαδικασία της «ελάχιστης καταβολής» και δεν ξεμπερδεύεις ποτέ. έχουμε μπει σε ένα «φαύλο κύκλο» μιας ατέρμονης σκλαβιάς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Προσπάθειες της ύστατης στιγμής από τον Ομπάμα - Στο κόκκινο η αγωνία και οι ...διαφωνίες

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας και την άρση του αδιεξόδου στο ζήτημα του αμερικανικού χρέους, ελάχιστες ώρες πλέον πριν την παρέλευση και της τελευταίας συνταγματικά προβλεπόμενης ημερομηνίας και την παράλληλη λήξη αρκετών αμερικανικών χρεογράφων, στις 2 Αυγούστου.
Το βράδυ, περίπου στις 8 ώρα Ελλάδας, θα διενεργηθεί ακόμα μια ψηφοφορία επί του σχεδίου του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

Ο τελευταίος έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο επαφών, σε μία ύστατη προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Την ίδια ώρα η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο και την κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζονται, ενώ νωρίτερα φάνηκαν κάποιες ελπίδες για λύση του αδιεξόδου, καθώς κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν πλέον «ότι υπάρχει ένα επίπεδο σοβαρότητας στο τραπέζι».

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και εάν δεν μπορέσουν οι ηγέτες των δυο κομμάτων να έρθουν σε μια στοιχειώδη έστω συμφωνία, τότε ο πρόεδρος Ομπάμα καλείται να δράσει άμεσα για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών και το ... τσουνάμι αντιδράσεων από τις διεθνείς αγορές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Τα δύο ατυχήματα σε διαφορετικά ορυχεία της χώρας «βούτηξαν» τη χώρα σε πένθος


Ημέρα πένθους κήρυξε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, καθώς ο αριθμός των νεκρών σε δύο δυστυχήματα σε διαφορετικά ορυχεία της χώρας έφτασε τους 32.

Μία έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή σε ορυχείο της περιοχής Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 εργάτες, ενώ ακόμη δύο τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ιστότοπου του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Εξάλλου, οκτώ ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν σε κρατικό ορυχείο της περιοχής Ντόνετσκ, όταν κατέρρευσε ένας ανελκυστήρας. Τρεις εργάτες αγνοούνται ακόμα.

Το δυστύχημα στην περιοχή Λουγκάνσκ είναι το πιο θανατηφόρο που έχει σημειωθεί στην Ουκρανία από το 2007.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιανουκόβιτς ζήτησε την Παρασκευή από την κυβέρνησή του να ερευνήσει τα αίτια των δυστυχημάτων και να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα με το οποίο θα διασφαλίζεται η ασφάλεια των ανθρακωρύχων.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα αίτια κανενός από τα δύο δυστυχήματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Έλληνες οι «άρχοντες» του καναπέ! μόνο το 3% των Ελλήνων αθλείται «κάπως συχνά»

Οι Ελληνες συγκαταλέγονται στους Ευρωπαίους πολίτες που αθλούνται λιγότερο στους «27»,σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα,σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο το 3% των Ελλήνων,των Ιταλών και των Βουλγάρων, δηλώνουν ότι αθλούνται «τακτικά», το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ».

Υψηλά ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αθλούνται ποτέ παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορρά : Σουηδία (6%), Φιλανδία (7%) και Δανία (18%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 39%.

Σε ό,τι αφορά στον τόπο άσκησης, το 63% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αθλούνται κάπου μεταξύ σπιτιού και σχολείου,χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην ΕΕ) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην ΕΕ).

Εξάλλου,σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 13% των Ελλήνων δηλώνουν ότι είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 25%.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στους λόγους που τους εμποδίζουν να αθληθούν, οι Έλληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία την έλλειψη χρόνου. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 45%.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

«Αγανακτισμένοι» και στο Ισραήλ;

Στις χθεσινές διαδηλώσεις εναντίον των απλησίαστων τιμών των κατοικιών και του υψηλού κόστους ζωής έλαβαν μέρος κάπου 100.000 άνθρωποι σε πόλεις σε ολόκληρο το Ισραήλ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εγχώριας αστυνομίας.
Πληροφορίες των ΜΜΕ ανέφεραν ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν ως και 150.000 άνθρωποι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ - όπου σύμφωνα με την αστυνομία στην πλατεία έξω από Μουσείο διαδήλωσαν 70.000 πολίτες.
Οι συγκεντρώσεις, που είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, αποτέλεσαν το αποκορύφωμα στις διαδηλώσεις που διαρκούν εβδομάδες και προβάλλουν αιτήματα όπως η μείωση των ενοικίων, με τη συμμετοχή διάσημων μουσικών, μέλη γυναικείων οργανώσεων, κλαμπ μοτοσικλετιστών κ.λ.π.
Πολλοί από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πανό στα αραβικά. Η εφημερίδα Χααρέτζ ανέφερε ότι τα πανό έγραφαν μηνύματα όπως «ο λαός θέλει κοινωνική δικαιοσύνη» και «όταν η κυβέρνηση είναι ενάντια στο λαό, ο λαός ξεσηκώνεται εναντίον της κυβέρνησης».
Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι διαδηλωτές έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπό την κυβέρνηση του οποίου περικόπηκαν πολλές κρατικές υπηρεσίες και δαπάνες με το σκεπτικό ότι η αγορά θα καλύψει το κενό.
Περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ήδη αντέδρασε στις κινητοποιήσεις, ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για την οικοδόμηση νέων κατοικιών, αλλά οι επικριτές του λένε ότι δεν επαρκεί αυτό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Ασύμφορο το αυτοκίνητο ακόμα και στις διακοπές!

«Φωτιά» βάζουν τα καύσιμα στις διακοπές των Ελλήνων. Η τιμή της αμόλυβδης ξεπερνάει ακόμα και σε κάποιες περιοχές το 1,8 ευρώ το λίτρο και προκαλεί προβληματισμούς στους ταξιδιώτες.
Έτσι φέτος δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν προτιμήσουν να μετακινηθούν σε κάποιο θερινό προορισμό με το αυτοκίνητο τους.
Παράδειγμα: για την διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα- Θεσσαλονίκη μία οικογένεια με το αυτοκίνητο της θα ξοδέψει τουλάχιστον:
Αμόλυβδη: 114 ευρώ
Διόδια: 46 ευρώ
Συνολικό κόστος: 160 ευρώ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Μάλλον είχαμε άγιο στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2014....τον άγιο Ρονάλντο

Αρκετά τυχερή στάθηκε η εθνική ομάδα της Ελλάδας στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, καθώς θα έχει αντιπάλους στον 7ο όμιλο τις Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λίχτενσταϊν.
H παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, είναι στον 9ο όμιλο μαζί με την Γαλλία, η οποία ήταν στο 2ο group δυναμικότητας.
Οι αγώνες των ομίλων στην Ευρώπη θα διεξαχθούν από 7 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2013, ενώ δεν έχουν βγει ημερομηνίες για τα μπαράζ.
Οι 53 ομάδες χωρίστηκαν σε 9 ομίλους. Οι 8 όμιλοι έχουν από 6 ομάδες και ο 9ος έχει 5 ομάδες.
Οι 9 πρώτοι προκρίνονται. Ο χειρότερος 2ος θα αποκλειστεί αυτόματα και οι 8 καλύτεροι 2οι θα παίξουν μπαράζ (μέσα-έξω).
Επειδή το ένα group έχει μία ομάδα λιγότερη, για να βγουν οι καλύτεροι 2οι δεν μετράνε στα υπόλοιπα 8 group τα ματς με την χειρότερη ομάδα.
Καλή χαρακτήρισε την κλήρωση για την Εθνική μας ομάδα ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος, ωστόσο ανέφερε πως οι αντίπαλοι διαθέτουν δυνατά σύνολα και ότι θα πρέπει η Ελλάδα να είναι πολύ προσεκτική.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Από το ζεστό στο κρύο-μόλις τελειώσει η θερινή ραστώνη μας περιμένει στη γωνία η «φίλη» μας η εφορία.


Σε νέα «χαράτσια» προχωράει η Εφορία μετά το τέλος των διακοπών. Ημερησίως αναμένεται να αποστέλλονται περίπου 150.000 ειδοποιητήρια για 5 εκατ. πολίτες που θα πρέπει να πληρώσουν.

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές για πολυτελή οχήματα, σκάφη και πισίνες είναι μόνο ορισμένα από τους λογαριασμούς που θα αποστείλουν οι εφορίες σε περίπου 5 εκατ. πολίτες με στόχο την μείωση της «μαύρης» τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού.

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης
Από φέτος και μέχρι το 2015 όλοι οι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα από 12.0001 ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν από 1% έως 4% για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Η πληρωμή γίνεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% είτε σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις που κάθε μια δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ. Τα σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Τέλος επιτηδεύματος
Το «χαράτσι» αφορά περίπου 1 εκατ. επιτηδευματίες και για φέτος θα είναι 300 ευρώ. Από του χρόνου αυξάνει στα 400 ευρώ για όσους δραστηριοποιούνται σε πόλεις μέχρι 200.000 κατοίκους και 500 ευρώ σε μεγαλύτερες πόλεις. Τα σχετικά σημειώματα αναμένεται να σταλούν στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου -15 Οκτωβρίου.

Χαράτσι «πολυτελείας»
Οι ιδιοκτήτες πολυτελών οχημάτων πάνω από 2.000 κ.ε. πισινών, σκαφών κλπ θα κληθούν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες ύψους 5%. Τα σχετικά σημειώματα αναμένονται έως το τέλος Οκτωβρίου.

«Τσουχτερά» τέλη
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 13% και το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εξετάσει τα κριτήρια εισοδήματος αλλά και την παλαιότητα του οχήματος πριν την επιβολή τους. Τα ειδοποιητήρια της εφορίας αναμένονται στις αρχές Νοεμβρίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Καλημέρα!


Καταραμένε Έλληνα.
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση...
Γιατί να σε αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Kαυτό δίμηνο για τους τραπεζίτες που ίσως αλλάξει τον τραπεζικό χάρτη της χώρας.

Μπορεί τους τελευταίους 18 μήνες το πρέσινγκ προς τις τράπεζες για κινήσεις συγκέντρωσης του κλάδου να είναι συνεχές, ωστόσο φαίνεται ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες και στο επόμενο διάστημα όλοι αναμένουν εξελίξεις.
Με κεντρικό άξονα την έλλειψη ρευστότητας και τις συνέπειες που αυτή έχει στη λειτουργία των ιδρυμάτων, οι τραπεζίτες προετοιμάζονται για ένα καυτό δίμηνο, που εκτιμάται ότι θα αλλάξει τον τραπεζικό χάρτη της χώρας.
Όπως γράφει σήμερα το «Κεφάλαιο», οι καταλύτες που θα πυροδοτήσουν το ντόμινο των εξελίξεων είναι 4:

- Βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και τις επιλογές θα παίξει, προφανώς, το θέμα της ρευστότητας και πάγιος στόχος της σταδιακής απεξάρτησης από την αιγίδα της ΕΚΤ.
- Το πρόβλημα των κεφαλαίων θα ενταθεί από τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του ελληνικού χρέους.
- Ισχυρές πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν προς τις τράπεζες και από την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να διενεργήσει stress tests με τη βοήθεια του οίκου Βlackrock, ακολουθώντας παρόμοια πρακτική με της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας. Ο διεθνής οίκος θα έχει απεριόριστη πρόσβαση στα στοιχεία όλων των τραπεζών και θα ελέγξει κυρίως τα δάνεια, αναζητώντας στοιχεία για το αν οι προβλέψεις που έχουν λάβει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανταποκρίνονται στις επισφάλειες που εμφανίζονται στα χαρτοφυλάκιά τους.
- Ένας τέταρτος, αλλά ενδεχομένως εξαιρετικά σημαντικός καταλύτης μπορεί να αποδειχθεί και το γεγονός των εξαιρετικά χαμηλών αποτιμήσεων, που σε συνδυασμό με το σταθερό περιβάλλον που δημιουργεί το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης, μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων τραπεζών για αναζήτηση ευκαιριών επί ελληνικού εδάφους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

ALERT!!!! Πάνω από 1 εκατ. παιδιά της Σομαλίας που πεθαίνουν έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας

Βοηθήστε τα παιδιά της Σομαλίας που πεθαίνουνΟ αριθμός των παιδιών σε ολόκληρη τη νότια Σομαλία που έχει άμεση ανάγκη για σωτήριες παρεμβάσεις εκτιμάται στα 1,25 εκατ. ενώ ακόμη 640.000 υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.

Για το λόγο αυτό η UNICEF κάνει έκκληση σε όλους τους φορείς να θέσουν την προστασία των ζωών των παιδιών σε πρώτη τους προτεραιότητα και να στηρίξουν επειγόντως κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσεγγιστούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Τα παιδιά της νότιας Σομαλίας χρειάζονται απεγνωσμένα τη βοήθειά μας. Πάρα πολλά έχουν ήδη πεθάνει και πολλά άλλα βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο αν δεν δράσουμε τώρα», δήλωσε η Rozanne Chorlton, εκπρόσωπος της UNICEF στη Σομαλία.

«Οι οικογένειες δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια, οι μητέρες και τα παιδιά τους δεν θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία ενός επικίνδυνου ταξιδιού σε αναζήτηση τροφής και νερού και στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν μια ζωή γεμάτη αβεβαιότητα σε ένα προσωρινό καταυλισμό. Όλες μας οι ενέργειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να σώσουμε τις ζωές τους» πρόσθεσε.

Για να προσεγγιστούν τα παιδιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η UNICEF, μαζί με τους συνεργάτες της, έχει ενεργοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να παράσχουν προμήθειες στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, αυτό το μήνα, η οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού έχει δώσει μεγάλο αριθμό προμηθειών συμπληρωματικής διατροφής για 65.000 παιδιά που έχουν πληγεί από την ξηρασία στις περιοχές της νότιας Σομαλίας.

Επιπλέον, τρεις πτήσεις προς Mogadishu , δύο προς Galkayo, και μια πτήση προς Baidoa, καθώς και δύο πλοία στο Mogadishu έχουν παραδώσει σωτήρια διατροφικά εμπορεύματα.

Οι προμήθειες περιελάμβαναν συνολικά 653 μετρικούς τόνους καλαμποκιού σόγιας -μιας θρεπτικής τροφής- αρκετούς για να τραφούν περισσότερα από 65.000 ευάλωτα παιδιά, και περίπου 230 μετρικούς τόνους θεραπευτικής τροφής για τη σωτηρία 16.000 σοβαρά υποσιτισμένων παιδιών.

Οι περισσότερες από αυτές τις διατροφικές προμήθειες έχουν φθάσει ήδη στα παιδιά του Mogadishu και τις περιφέρειες Gedo, Middle Juba, Lower Juba, Bay και Lower Shabelle στη Nότια Σομαλία.

H UNICEF σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω τις παροχές της για τη στήριξη των υφιστάμενων 325 κέντρων συμπληρωματικής διατροφής, των 16 κέντρων σταθεροποίησης και των 201 Θεραπευτικών Επισιτιστικών Κέντρων, καθώς και τη γενικότερη επέκταση των υπηρεσιών της, προκειμένου να προσεγγιστούν τα παιδιά στις απομακρυσμένες περιοχές.

Η UNICEF θα μοιράσει συμπληρωματική διατροφή για 150.000 νοικοκυριά, κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών.

Στο Middle Shabelle, 7.000 εκτοπισμένες οικογένειες, έλαβαν μερίδες καλαμποκιού σόγιας. Η UNICEF με τους συνεργάτες της, δουλεύουν επίσης για να παρέχουν σε 8.000 άτομα 3 γεύματα κάθε μέρα στους χώρους υποδοχής των πληγέντων.

«Αν και έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις, καταφέρνουμε να προσεγγίσουμε τα παιδιά. Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα, ήμασταν σε θέση να προσεγγίσουμε 3.550 παιδιά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με ένα συνδυασμό καλαμποκιού σόγιας και έτοιμων προς χρήση διατροφικών σκευασμάτων», δηλώνει η κα Chorlton.

Την επόμενη εβδομάδα, ένα σκάφος που μεταφέρει 410 μετρικούς τόνους καλαμποκιού σόγιας, οι οποίοι θα παρέχουν σίτιση σε πάνω από 20.000 οικογένειες αναμένεται να δέσει στο Mogadishu. Το πλοίο θα προσφέρει ειδικό θεραπευτικό γάλα και έτοιμα προς χρήση διατροφικά σκευάσματα για τη σωτηρία των 7.300 σοβαρά υποσιτισμένων παιδιών στην περιοχή.

Η UNICEF εκτιμά ότι θα χρειαστεί 117 εκατ. δολάρια κατά τους επόμενους έξι μήνες για να προσεγγίσει τα παιδιά σε όλες τις πληγείσες από την ξηρασία περιοχές της Σομαλίας. Όντας η μεγαλύτερη ενιαία υπηρεσία παροχής θεραπευτικών προμηθειών διατροφής στη Σομαλία, η UNICEF συνεργάζεται με περίπου 60 μη κυβερνητικές οργανώσεις στο Νότο.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF δέχεται τη βοήθεια των ευαισθητοποιημένων πολιτών στο www.unicef.gr και στο 801 500 12345 όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης στη γραμμή αυτόματης χρέωσης από σταθερό στο 901 11 17 17 17 (3 ευρώ + ΦΠΑ/ κλήση).

Επίσης μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας στους παρακάτω λογαριασμούς τραπεζών:

Εθνική 169/480021-48

ΑΤΕ Bank 017 04 00593488

Emporiki Bank 66360008

Τράπεζα Κύπρου 0012163278

Τράπεζα Πειραιώς 5049-045921-741

ALPHA Bank 115-00-2002-022472

Citibank 506717493

MILLENNIUM Bank 519837

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-72 55 555 ή 6944 65 37 99
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Αυξήσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη από τον επόμενο Οκτώβριο


Καμία επίπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου των κατοίκων της Θεσσαλονίκης δε θα έχει η απόφαση για απεξάρτηση της τιμής του στην Αθήνα σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Ουσιαστικά η Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής αλλάζει τιμολογιακή πολιτική και ακολουθεί της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όπως αυτή ισχύει από το 2003 μέχρι σήμερα.
Ο εμπορικός διευθυντής της «ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ΑΕ», Λεωνίδας Μπακούρας, τόνισε στον «Α» ότι «η δική μας τιμολογιακή πολιτική παραμένει η ίδια από το 2003 και θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια με τον ίδιο τρόπο».
Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση τις σημερινές τιμές, το φυσικό αέριο είναι κατά 20% φτηνότερο στη Θεσσαλονίκη από το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τον προηγούμενο χειμώνα υπήρξαν περίοδοι που ήταν και 25% φτηνότερο. Με τον επικείμενο ειδικό φόρο κατανάλωσης και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και την άνοδό του στο ύψος του 80% του πετρελαίου κίνησης, αυτή θα αυξηθεί σημαντικά. Συνεπώς, οι καταναλωτές που προτίμησαν για θέρμανση το φυσικό αέριο στην Αττική, όπου η τιμή του ήταν 18% χαμηλότερη του πετρελαίου και σε άμεση εξάρτηση με τη διακύμανσή του, θα καλούνταν να πληρώσουν υπερβολική αύξηση.
45 με 50 ευρώ
Ο μέσος Θεσσαλονικιός καταναλωτής σ' ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, πληρώνει ετησίως κατά μέσο όρο περίπου 525 ευρώ, βάσει των εκτιμήσεων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, από τον επόμενο Οκτώβριο οι καταναλωτές θα δουν αυξημένους λογαριασμούς σε όλη τη χώρα, λόγω της επιβάρυνσης με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, εξαιτίας... μεσοπρόθεσμου. Υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση ετησίως για ένα μέσο καταναλωτή θα ανέλθει στα 45 - 50 ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στην Παλιά Παραλία


Picture 0 for Νέα επιχείρηση κατά του παρεμπορίου
Νέος αιφνιδιαστικός έλεγχος με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου διενεργήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, στις 21.00, στην Παλιά Παραλία (Λευκός Πύργος) στη Θεσσαλονίκη, από τη Δημοτική Αστυνομία με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας (Υ.Μ.Ε.Τ.) και τη συνεργασία του ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν συνολικά τριανταπέντε (35) κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών, επιβλήθηκαν δέκα (10) πράξεις βεβαίωσης παράβασης υπαιθρίου εμπορίου και οκτώ (8) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρόμου.
Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν άμεσα και επί τόπου με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου καθώς και με τη χρήση σπρέι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Τα περισσότερα θύματα(17 νεκροί, 20 τραυματίες) είναι γυναίκες σε πυρκαγιά βιοτεχνίας στο Βιετνάμ

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε βιοτεχνία υποδημάτων του βορείου Βιετνάμ, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες.

Η φωτιά ξέσπασε στη διάρκεια εργασιών συγκόλλησης και επεκτάθηκε γρήγορα στη βιοτεχνία αυτή της κοινότητας Ταν Νταν στην πόλη Χαϊφόνγκ.

Η βιοτεχνία, που λειτουργούσε χωρίς άδεια, χωρίς συστήματα πυρόσβεσης και απασχολούσε 40 εργάτες, ανήκει σε έναν Κινέζο και τη βιετναμέζα σύζυγό του, οι οποίοι έχασαν τα δυο τους παιδιά στην πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από μια ώρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Συντριβή αεροσκάφους σε αεροδρόμιο της Νότιας Αμερικής.


Αεροσκάφος τύπου Βοeing 737 των Caribbean Airlines που εκτελούσε πτήση από τη Νέα Υόρκη, με 150 άτομα, συνετρίβη και κόπηκε στα δύο ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Γουιάνα στη Νότιο Αμερική.
Ο πρόεδρος της Γουιάνα, Bharrat Jadgdeo, δήλωσε στο Associated Press: "Το αεροσκάφος πιθανότατα ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης. Την ώρα του ατυχήματος ο καιρός ήταν βροχερός".
Ο υπουργός Υγείας Leslie Ramsammy είπε στο γαλλικό πρακτορείο ότι ένας από τους επιβάτες έσπασε το πόδι του και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά. Κυρίως υπέστησαν μώλωπες. Ακόμα δεν έχει γίνει αναφορά για νεκρούς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Μητέρα φύση!























ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Τρικυμία!!






ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Αν μπορούσα να ήμουν αόρατος!!





forgifs.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Οι ταξιτζήδες απέκλεισαν το αεροδρόμιο ''Μακεδονία''

Κατάληψη του αεροδρομίου «Μακεδονία» πραγματοποιούν  οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης.

Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, στο ύψος εμπορικού κέντρου, και από εκεί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου παρέταξαν τα οχήματά τους και κατευθύνονται πεζή στον τερματικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστα Γιαννακάκη, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πόσο θα παραμείνουν εκεί. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""

Θέλουν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε «σύμφωνα με τη γερμανική μέθοδο».


Η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου L' Echos, σε δημοσίευμα με τίτλο «Θα σταλούν Ευρωπαίοι συνταξιούχοι για να σώσουν την Ελλάδα;» αναφέρεται σε δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Γκούντερ Ετιγκερ, αρμοδίου για θέματα ενέργειας, προς τον γερμανικό Τύπο, με τις οποίες πρότεινε να σταλούν Ευρωπαίοι συνταξιούχοι από διάφορες χώρες στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν την εμπειρία τους.

«Φαντάζομαι ότι καθηγητές διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων όπως και ανώτερα στελέχη της διοίκησης θα επιθυμούσαν να πάνε εθελοντικά στην Ελλάδα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με στόχο να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με τεχνογνωσία και να την ενισχύσουν στην προσπάθειά της να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας» δήλωσε ο Επίτροπος.

Σύμφωνα με τον Ετιγκερ, οι Ευρωπαίοι αυτοί ειδικοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα κατά τα δέκα προσεχή χρόνια, ενώ αναφορικά με το κόστος μιας τέτοιας πρωτοβουλίας εκτίμησε ότι θα μπορούσε να μοιραστεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες προέλευσης των ξένων ειδικών.

Αυτή η πρόταση, σχολιάζει το δημοσίευμα, βρίσκεται κοντά με την άποψη που εξέφρασε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Οσλερ, ο οποίος ανέφερε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να μοιραστεί την τεχνογνωσία της σε διάφορα αντικείμενα και τομείς, όπως είναι το δίκαιο ανταγωνισμού, θέματα εκπαίδευσης κ.α. με την Ελλάδα. Κι όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κι ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής συνταξιούχων παράλληλα με επαγγελματίες από το υπουργείο του, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εγκαθίδρυση ενός συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης «σύμφωνα με τη γερμανική μέθοδο».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ""